email contact@lniarad.ro phone0257 253 968 |
ORDINUL privind activitățile specifice funcției de diriginte poate fi vizualizat/downloadat AICI.
RETROSPECTIVA an școlar 2022-2023
Prof. CORINA BUCUR
In LABORATORUL DE BIOLOGIE, elevii au putut să vadă la microscop preparate microscopice cu diferite secțiuni vegetale și animale.
Prof. FLORINA PĂSCULESCU
Ziua Porților Deschise la LNI a adus un atelier de acordare a primului ajutor susținut voluntar de o echipă a ambulanței condusă de domnul doctor Jebeleanu care oferă, tot în mod voluntar, sprijin echipei "Sanitarii pricepuți" de la LNI. Mulțumim! Clasa a 7-a A
Prof. TEODORA FETEA
Cu ocazia zilei ”Porțile deschise” la Liceul Național de Informatică Arad din 28.04.2023, la chimie am avut atelierul ”Experimente de chimie”. La atelier au participat următorii elevi:
Liceu : profesor Fetea Teodora
Sauca Roberta Alexia și Peia Denisse clasa 12 C, cu lucrarea :Titrarea acido-bazică;
Badea Denisa clasa 11 A și Marian Lorena clasa 11 B, cu lucrarea : Obținerea oglinzii de argint prin oxidarea blândă a glucozei;
Hărdălău Anamaria și Dan Alexandra clasa 10 A, cu lucrarea : Elementul galvanic;
Bar Ayan clasa 10 A ,cu lucrarea : Electroliza soluției de NaCl;
Aldea Sebastian clasa 10 A, cu lucrarea : Electroliza apei acidulate;
Papoș Eduard clasa 10 A, cu lucrarea : Oxidarea energică și oxidarea blândă a etanolului;
Branc Andrei clasa 10 A cu cu lucrarea : Șarpele de laborator;
Gimnaziu : profesor Lupșa Liliana
Ardelean Tiberius clasa 7 D, cu lucrarea : Sublimarea naftalinei;
Șimăndan Patrick și Porcolean Andrei clasa 7 D, cu lucrarea: Filtrarea amestecului eterogen solid-lichid - hidroxidul de cupru(albastru) / iodura de plumb (galbenă);
Szasz Luca clasa 7 D, cu lucrarea : Decantarea lichidelor cu pâlnia de separare.
Prof. MIRELA GROZA
De Ziua Porților Deschise, elevii clasei a VI-a E, coordonați de profesor diriginte Mirela Groza, au prezentat scenete cu tematică ecologică, au realizat postere cu mesaje ecologice în diferite limbi și au confecționat obiecte din materiale reciclabile.
Prof. VERA JURJEU
Prof. FLAVIA LUPEI
Atelierul "Literatură română și fizică în opere ale marilor clasici români", desfășurat cu ocazia Zilei Porților Deschise de la Liceul Național de Informatică din Arad, în data de 28 aprilie 2023, la clasa a XI-a C, a avut mai multe etape de desfășurare.Elevii Mihota Norberth, Simonați Beniamin, Petruța Bianca, Szabo Natalia și Hanis Manase au prezentat un ppt pe tema marilor clasici. Apoi, elevii împărțiți în patru echipe - echipa Mihai Eminescu, echipa Ion Creangă, echipa I. L. Caragiale, echipa Ioan Slavici - au participat la un concurs de cultură generală din operele marilor clasici și din noțiunile de fizică asimilate până în prezent. A câștigat echipa Ion Creangă. Diriginta Alina Costea, profesoara de fizică a clasei, le-a prezentat elevilor teoria relativității, a lui Albert Einstein și alte teorii care au precedat-o. Profesoara Apoi echipele au identificat relații între domeniile literatură și fizică în fragmente din nuvela "Sărmanul Dionis" de Mihai Eminescu, din basmul cult "Povestea lui Harap-Alb" de Ion Creangă, în nuvela fantastică "La hanul lui Mânjoală" de I. L. Caragiale și în basmul cult "Doi feți cu stea în frunte" de Ioan Slavici. Și-au prezentat produsele în fața clasei. Apoi s-a audiat melodia "La steaua", versuri: Mihai Eminescu, muzică: Florin Bogardo, interpretare vocală: Stela Enache. S-a vizionat o prezentare video a relațiilor dintre manuscrisele și opera lui Eminescu, Einstein și predecesorii fizicianului, adusă de elevul Mihota Norberth. Ultima activitate a fost turul galeriilor. Echipele și-au adresat întrebări una alteia, pe baza pregătirii fiecăreia, oferindu-și ulterior răspunsuri. Când activitatea a avut vizitatori de clasa a VIII-a, elevele Curtuț Cezara și Ciobanu Lorena le-au împărțit și elevilor, și profesorilor însoțitori pliante de promovare a liceului, a activității și a clasei lor, care au evidențiat motivele pentru care este în avantajul lor să opteze pentru Liceul Național de Informatică din Arad.
Prof. DACIANA MORARU
Tangram – matematică, joc imaginație
Activitate desfășurată de clasa a VI-a DActivitatea s-a desfășurat în sala de clasă, sub formă de atelier pe echipe.
Elevii au fost organizați în șapte echipe a câte patru elevi, fiecare echipă având câte o culoare.
Activitatea a constat în mai multe etape cum ar fi:
- Crearea unui afiș propriu, care să ilustreze cât mai sugestiv activitatea;
- Confecționarea pieselor necesare pentru jocul Tangram;
- Realizarea de imagini propuse de către profesorul coordonator, expuse pe retroproiector, utilizând piesele confecționate.
Elevii s-au întrecut în realizarea câtor mai multe dintre imaginile propuse, s-au ajutat reciproc atât în cadrul echipei, cât echipele între ele, s-au distrat, și-au testat cunoștințele de geometrie, talentul, măiestria și imaginația, confecționând atât imaginile din piesele Tangram cât și afișul sugestiv pentru activitate.
La finalul activității elevii au votat cel mai reușit afiș.Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea profesorului diriginte și îndrumarea profesorului de Educație plastică, Iulia Țăruș.
Prof. LAURA ORBAN
Lumea teatrului este fascinantă și, tocmai de aceea, elevii clasei a VII-a B au ales cu bucurie să se implice în acest atelier coordonat de prof. Laura Orban în „Ziua Porților Deschise”. Împărțiți în trei echipe, elevii au ales să adapteze - într-o interpretare specifică secolului XXI - lucrări aparținând scriitorilor români și străini („Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum și „Dl Goe” de I. L. Caragiale), dar și o parodiere a romanelor Agathei Christie. Copiii au gândit scenariul pieselor, au ales costumația adecvată și au selectat fondul muzical. Spiritul teatrului a reuşit să cucerească atenţia tuturor vizitatorilor, prin diversitatea pieselor jucate cu atât tact şi profesionalism, de micii „actori” ai liceului nostru.
Prof.înv.primar MIHAELA SELEGEAN
Activitatea clasei I A, “Parada obiectelor ECO”, desfășurată în cadrul Zilei Porților Deschise, a fost o noutate și totodată o provocare, experiențele de învățare având ca scop sensibilizarea asupra importanței acțiunii de a recicla, de a reduce consumul și de a refolosi materiale, cu ajutorul cărora se pot realiza alte produse inedite.
Elevii au confecționat și au prezentat o varietate mare de obiecte, vietăți din natură sau jucării, precum și pe Verzișor, mascota Saptămânii verzi, numai din materiale reciclabile.
Prof.înv.primar RODICA TELEOACĂ
Vizita Principelui Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills
Pentru elevii Liceului Național de Informatică Arad, ziua de 3 aprilie, 2023 va rămâne una cu o încărcătură istorică deosebită! Prezența Alteței Sale Regale Principele Nicolae le-a oferit prilejul de a participa la o lecție de istorie inedită derulată în cadrul Proiectului "Istoria Regalității în școli". În timpul activității, elevii și-au manifestat interesul punând numeroase întrebări. Prin răspunsurile primite au descoperit lucruri și povești inedite despre regalitate și familia regală!
Principele a fost întâmpinat în straie de sărbătoare, cu pâine și sare.
Oaspeții noștri au fost primiți cu un moment artistic oferit de formația de dansuri populare a școlii, iar cele două echipe de robotică Delta Force și Infinity Bolts au oferit o demonstrație.
Adunări și ….POP IT
Pornnid de la situațiile cunoscute de către copii, am ales ca material didactic, cunoscutul POP IT –o jucarie din silicon recomandată pentru relaxare și am introdus-o în orele de Matematică și Explorarea Mediului. Cu ajutorul jucăriei,copiii au învățat adunarea si scăderea cu trecre peste ordin. Faptul că elevii au avut acces la un obiect modern, pe care îl folosesc des în joaca lor, a adus relaxare și plăcere. Astfel că stimulul emoțional plăcut se asociază cu matematica, dezvoltând în același timp și abilitățăți motorii.
Copiii au aștepat cu nerăbdare și au fost entuziaști să efectueze adunările cu trecere peste ordin, înlocuind astfel tradiționala socotitoare.
Prof. înv primar Otilia Balaci
TÂRGUL EDUCAȚIONAL 19-20 mai 2022
EXPO ARAD
Adunări și ….POP IT
Lumea teatrului este fascinantă și, tocmai de aceea, elevii clasei a VII-a B au ales cu bucurie să se implice în acest atelier coordonat de prof. Laura Orban în „Ziua Porților Deschise”. Împărțiți în trei echipe, elevii au ales să adapteze - într-o interpretare specifică secolului XXI - lucrări aparținând scriitorilor români și străini („Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum și „Dl Goe” de I. L. Caragiale), dar și o parodiere a romanelor Agathei Christie. Copiii au gândit scenariul pieselor, au ales costumația adecvată și au selectat fondul muzical. Spiritul teatrului a reuşit să cucerească atenţia tuturor vizitatorilor, prin diversitatea pieselor jucate cu atât tact şi profesionalism, de micii „actori” ai liceului nostru.